מתכונים דקדנטיים לפינוקי יום הולדת

חגיגת יום הולדת היא אירוע מיוחד שראוי לפינוקים מיוחדים. בין אם זה מפגש קטן עם חברים קרובים או מסיבה גדולה עם המשפחה, פינוקים ליום הולדת משחקים תפקיד גדול בהפיכת היום לבלתי נשכח. כדי להפוך את החגיגה למתוקה עוד יותר, שקלו להכין מתכונים דקדנטיים שהם לא רק טעימים אלא גם מדהימים מבחינה ויזואלית. במאמר זה נשתף כמה מהמתכונים האהובים עלינו לשוקולדים ופינוקים ליום הולדת שבוודאי ירשימו.

בראוניז שוקולד מריר עם קרמל מלח ים

בראוניז הם קינוח קלאסי שלעולם לא יוצא מהאופנה. גרסת השוקולד המריר הזו נלקחת לשלב הבא עם תוספת של קרמל מלח ים דביק. זה חלומו של חובב שוקולד שהתגשם!

רכיבים:

  • 1 כוס קמח לכל מטרה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חמאה ללא מלח
  • 8 אונקיות שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 1/2 כוסות סוכר מגורען
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס רוטב קרמל
  • מלח ים, לפי הטעם

הוראות:

  1. מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בגודל 8x8 אינץ' בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. לְהַפְרִישׁ.
  3. בסיר גדול ממיסים את החמאה והשוקולד המריר יחד על אש נמוכה. מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.
  4. מערבבים את הסוכר, הביצים ותמצית הווניל לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עד לאיחוד.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה ומחליקים את החלק העליון.
  7. מורידים כפיות של רוטב קרמל על הבלילה ומערבבים בסכין.
  8. מפזרים מלח ים ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים.

עוגת גבינה תותים ממולאים בשוקולד תותים טבולים

לפינוק ייחודי ומושך את העין, נסו את התותים הללו ממולאים במילוי קרמי של עוגת גבינה ומצופים בשוקולד מריר. הם מושלמים לחגיגת יום הולדת בקיץ או לכל תקופה בשנה שבה התותים בעונה.

רכיבים:

  • 1 ק"ג תותים טריים, קלופים
  • 8 אונקיות גבינת שמנת, מרוככת
  • 1/4 כוס סוכר מגורען
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 8 אונקיות שוקולד מריר, מומס

הוראות:

  1. טורפים בקערה בינונית את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בעזרת שקית זילוף או שקית פלסטיק עם רוכסן שהפינה חתוכה, ממלאים כל תות בתערובת עוגת הגבינה.
  3. טובלים כל תות בשוקולד המריר המומס, ומוודאים שהוא מצופה לגמרי.
  4. מניחים את התותים על תבנית מרופדת בנייר שעווה ונותנים לשוקולד להתקשות.
  5. שומרים במקרר עד להגשה.

עוגת מוס שוקולד זוגי

לקינוח עשיר ומפנק, עוגת מוס שוקולד זוגית זו הבחירה המושלמת. זה חלומו של חובב שוקולד שהתגשם!

רכיבים:

  • 1 1/2 כוסות פירורי קרקר גרהם
  • 6 כפות חמאה ללא מלח, מומסת
  • 2 כפות סוכר מגורען
  • 8 אונקיות שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 1/2 כוסות שמנת כבדה, מחולקת
  • 3 ביצים גדולות, מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 1/4 כפית קרם טרטר

הוראות:

  1. מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. משמנים ומרפדים תבנית קפיצית בגודל 9 אינץ' בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את פירורי קרקר גרהם, חמאה מומסת ו-2 כפות סוכר. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית המוכנה.
  3. אופים במשך 8-10 דקות, או עד שהקרום מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  4. בסיר גדול ממיסים את השוקולד המריר על אש נמוכה. מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.
  5. בקערה בינונית, מקציפים 1 כוס שמנת כבדה עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  6. בקערה בינונית נוספת, מקציפים את החלמונים ו-1/2 כוס סוכר יחד עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.
  7. מקפלים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מקפלים פנימה את הקצפת רק עד לאיחוד.
  9. בקערה גדולה מקציפים יחד את החלבונים וקרם הטרטר עד שנוצרות קצף נוקשה.
  10. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת השוקולד עד שהם מתאחדים.
  11. יוצקים את התערובת לתוך הקרום שהתקרר ומחליקים את החלק העליון.
  12. אופים במשך 35-40 דקות, או עד שהחלק העליון מתייצב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  13. בקערה בינונית, מקציפים את 1/2 כוס השמנת הכבדה שנותרה עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  14. מורחים את הקצפת על העוגה שהתקררה ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, או עד שהמוס מתייצב.

קאפקייקס שוקולד חמאת בוטנים

לקינוח מהנה ושובב, קאפקייקס חמאת בוטנים שוקולד אלו בטוח יהיו להיט. הם מושלמים למסיבת יום הולדת לילדים או לכל מי שאוהב את השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים.

רכיבים:

  • 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותק
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, התרכך
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים שמנת

הוראות:

  1. מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית מאפינס בבטנות קאפקייקס.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. לְהַפְרִישׁ.
  3. בקערה גדולה מקציפים יחד את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת, ואחריה תמצית וניל.
  5. מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והחמאה לתערובת החמאה, מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
  6. ממלאים את כיסויי הקאפקייקס 2/3 מהדרך בבלילה.
  7. כף 1 כפית חמאת בוטנים במרכז כל קאפקייק.
  8. אופים 18-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  9. להקפאה, מקציפים יחד 1 כוס חמאת בוטנים שמנת, 1/2 כוס חמאה ללא מלח, 3 כוסות אבקת סוכר וכפית אחת של תמצית וניל עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  10. מקלפים או מפזרים את הציפוי על הקאפקייקס שהתקררו ומגישים.

טראפלס שוקולד

לקינוח קלאסי ומתוחכם, הטראפלס שוקולד האלה בטוח ירשימו. הם קלים להכנה וניתן להתאים אותם עם הטעמים והתוספות האהובים עליך.

רכיבים:

  • 8 אונקיות שוקולד מריר, קצוץ
  • 1/2 כוס שמנת כבדה
  • 2 כפות חמאה ללא מלח, טמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • תוספות לבחירתכם (למשל אבקת קקאו, אגוזים קצוצים, ספרינקס)

הוראות:

  1. בסיר גדול, מחממים את השמנת הכבדה על אש בינונית עד שהיא רק מתחילה להתבשל.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי וחלק.
  3. מערבבים פנימה את החמאה ותמצית הווניל עד לאיחוד מלא.
  4. יוצקים את התערובת לכלי רדוד ומכניסים למקרר לשעתיים, או עד להתייצבות.
  5. בעזרת כף או כפית קטנה, מעצבים את התערובת לכדורים בגודל 1 אינץ'.
  6. מגלגלים את הטראפלס בתוספות הרצויות, מהדקים בעדינות את התוספות לתוך הכמהין כדי להיצמד.
  7. שומרים את הטראפלס בכלי אטום במקרר עד להגשה.

לסיכום

אין כמו קינוח דקדנטי לחגוג אירוע מיוחד כמו יום הולדת. בין אם אתם מעדיפים עוגות עשירות ומפנקות, קאפקייקס שובבים או כמהין מתוחכמים, יש משהו לכולם ברשימה הזו של מתכוני שוקולד ופינוקים ליום הולדת. אז, הקציפו אחד (או יותר!) מהקינוחים הללו ופנקו את עצמכם בחגיגה מתוקה!